PANDORAs policy för sekretess


 


1. Varför behöver vi dina personuppgifter?

På PANDORA använder vi oss av information vi får genom våra interaktioner med dig och andra kunder, samt en del tredje parter för att vi ska kunna uppfylla vårt mål om att erbjuda dig produkter och tjänster av högsta kvalitet.


Vi på PANDORA respekterar våra internetbesökares rätt till integritet och är medvetna om hur viktigt det är att vi skyddar den information som samlas in om dem. Därför har vi upprättat en rad procedurer som säkerställer att dina personuppgifter behandlas på ett ansvarsfullt sätt.


Denna policy för sekretess informerar dig om vilka uppgifter vi samlar in, hur de samlas in, varför vi samlar in den, hur vi använder dem, vilka rättigheter och alternativ du i samband med vår insamling av dina uppgifter, hur dina uppgifter behandlas, med vem vi kan komma att dela dem med, samt hur länge vi lagrar dina uppgifter osv. Läs noggrant igenom den.


Vissa delar i denna policy gäller specifikt insamling och behandling av dina personuppgifter i samband med att du registrerar ett medlemskonto hos PANDORA Club.


DEFINITIONER:


Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Med identifierbar person avses en person som direkt eller indirekt kan identifieras särskilt med hänvisning till en identifierare som ett namn, ett identifikationsnummer, en lokaliseringsuppgift eller onlineidentifikatorer eller en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska personens fysiska, fysiologiska, genetiska, psykiska, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet.


När vi använder oss av begreppet ”behandling” avses en åtgärd eller kombination av åtgärder beträffande personuppgifter eller uppsättningar av personuppgifter, oberoende av om de utförs automatiserat eller ej, såsom insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning genom överföring, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.



2. Vem bär ansvaret för uppgifterna?

PANDORA A/S fastställer ändamålen och medlen för behandlingen av dina personuppgifter. En personuppgiftsansvarig har rättsliga skyldigheter och bär det rättsliga ansvaret för lagring och användning av personlig information på datorer eller i manuella filer.


PANDORA A/S Havneholmen 17-19 1561 Köpenhamn V Danmark momsnr: 28505116 Tel: +45 36 72 00 44 E-post: privacy@pandora.net PANDORA har inget anställt personuppgiftsombud. Du kan när som helst kontakta PANDORA om du har frågor eller funderingar som rör dataskydd eller frågor som gäller de personuppgifter du har tillhandahållit oss. För mer information om hur du kontaktar oss, se ”Kontaktuppgifter” eller skicka ett e-postmeddelandedirekt till vår dataskyddsanvarige på privacy@pandora.net



3. Vilka personuppgifter samlas in?

Alla våra aktiviteter sker i överensstämmelse med strikta etiska principer och rättsliga krav och vi värnar om integritet för alla som besöker våra webbplatser och använder våra (mobila) applikationer. Det sätt vi samlar in och lagrar information på, däribland personuppgifter, beror därmed på hur vår webbplats och tillhörande tjänster används. Vi samlar inte in några känsliga uppgifter om dig.



3.1 Uppgifter vi samlar in genom dina interaktioner med oss

Vi använder oss av olika slags tekniker för att förbättra våra webbplatser och (mobila) applikationer och göra dem mer användarvänliga, effektiva och säkra. I samband med att vi använder dessa tekniker kan det hända att vi eller en tredje part som vi har anlitat samlar in uppgifter automatiskt. Dessa tekniker kan t.ex. omfatta kakor, Flash-kakor och webbanalysverktyg. Vår webbplats kan ibland innehålla länkar till och från webbplatser som tillhör våra partner och dotterbolag. Observera att om du följer en länk till någon av dessa webbplatser omfattas de av egna policyer för sekretess som vi inte har något ansvar för. Kontrollera dessa policyer innan du lämnar ut några personuppgifter till dessa webbplatser.



3.1.1 Klickströmsdata

När du besöker en webbplats skickas data från din webbläsare till vår server. Denna data använder vi för att optimera våra tjänster och förbättra din upplevelse på våra webbplatser och applikationer. Datan samlar vi eller en tredje part som vi har anlitat in automatiskt och lagrar.


Vi kan komma att samla in information om din dator för systemadministrationsändamål, samt för att rapportera sammanställd information för analys av intern marknadsföring. Information om hur våra användare använder webbläsaren kan omfatta följande:


• Besökarens IP-adress
• Datum och tiden för besöket
• Referens-URL (vilken webbplats besökaren kommer ifrån)
• Sidor som har besökts och besökarens användarresa på vår webbplats
• Information om webbläsaren som används (typ, version, operativsystem osv.)



3.1.2 Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats. Läs vår Cookie Beleid om du vill veta mer om hur vi använder kakor, samt policyerna för sekretess hos de parter, vars webbanalysverktyg vi använder eller vars integrerade plugin-program vi har på våra webbplatser.



3.1.3 Återannonseringstekniker

Vi använder återannonseringstekniker på vår webbplats och i våra (mobila) applikationer. Detta ger oss möjligheten att ge riktad och personlig reklam till besökare som redan har visat ett intresse för våra produkter och/eller butik via våra partners webbplatser.


Vi samarbetar även med företag som använder spårningstekniker för att visa våra annonser på internet. Dessa företag kan komma att samla in information om dina besök på våra webbplatser eller i våra (mobila) applikationer, samt dina interaktioner med oss, däribland genom annonsering.


Återannonseringstekniker analyserar dina kakor och visar annonser baserade på ditt senaste surfbeteende. Läs avsnitt 3.1.2 i denna policy för sekretess för att få reda på mer om kakor.



3.2 Uppgifter du ger oss

Förutom de uppgifter som samlas in automatiskt (se 3.1) behandlar vi även information du har tillhandahållit oss. Dessa omfattar, men begränsas inte till:


• Personuppgifter som identifierar dig som en individ, dvs. dina kontaktuppgifter, titel, däribland dina för- och efternamn, bröllopsdatum, dagen vi träffades på, foto, fakturaadress(er), postnummer, födelsedatum, kön, telefonnummer, e-postadress, kredit- och bankkortsuppgifter. Tillhandahåller du uppgifter som tillhör en annan person måste du se till att du får dela denna information med oss.
• Information du tillhandahåller i samband med att du registrerar ett konto hos PANDORA.
• Information du tillhandahåller i samband med att du upprättar en önskelista, sparar dina storlekar, sparar utföranden, sparar dina favoritbutiker, sparar din smyckelista, sparar din ESSENCE COLLECTION-lista.
• Information du tillhandahåller i samband med att du deltar i en tävling eller reklamkampanj som sponsras av PANDORA Group eller PANDORA A/S.
• Information du tillhandahåller via tredje parter som t.ex. Facebook och WeChat.
• Information du laddar upp eller delar på vår webbplats genom att använda våra tjänster.
• Om du har skapat ett online-konto hos oss sparas dina preferenser och intressen i din profil (se nedan för ytterligare information om dessa profiler).
• Om du kontaktar oss kan vi komma att spara vår korrespondens.
• Om du kontaktar oss för att meddela oss om ett problem på vår webbplats eller för att få teknisk eller kundsupport kan vi komma att spara korrespondensen och konversationen.
• Om vi väljer att delta vid ett alternativ tvistelösningsförfarande (Alternative Dispute Resolution) som är tillgängligt via plattformen för tvistelösning online (Online Dispute Resolution Platform) kan vi komma att lämna ut personuppgifter till Europeiska kommissionen som driver denna plattform, samt till tvistelösare som har utsetts att leda tvistelösningen.


Vi kan även komma att be dig att svara på enkäter vi använder oss av i undersökningssyfte, även om du inte är skyldig att svara på dem. Alla dessa uppgifter kännetecknas av det faktum att du frivilligt har tillhandahållit dem. Vi använder oss av denna information för de ändamål som avses i denna policy för sekretess. Du har när som helst möjlighet att ändra dina uppgifter eller att motsätta dig att de behandlas ytterligare (se punkt 7).



4. Hur behandlas de insamlade uppgifterna?

I samband med att du registrerar ett medlemskonto i PANDORA Club kan vi komma att behandla dina personuppgifter på följande sätt:


• Se till att innehåll från vår webbplats finns på din dator på det effektivaste sättet.
• • För att kunna hantera dina beställningar, t.ex. för att meddela dig om statusen på din beställning eller leverans, uppfylla dina önskemål, som t.ex. att svara på en fråga som rör våra produkter, hjälpa dig att hitta en butik nära dig, fullfölja din beställning, behandla ditt betalkort och/eller ge dig kundservice. Vi kan komma att använda dina uppgifter för att göra en kreditupplysning på dig. Detta kan vi komma att göra genom att använda tredje parter.
• Kontrollera din identitet och svara på eventuella frågor från dig, behandla dina frågor och ge dig bästa möjliga service.
• Fullfölja skyldigheter som uppkommer genom eventuella avtal mellan dig och oss.
• Ge dig möjlighet att använda interaktiva funktioner i våra tjänster när du väljer detta.
• Meddela dig om eventuella ändringar i våra tjänster, villkor och policyer och/eller annan administrativ information.
• Ge dig fördelar och service genom ditt PANDORA-konto eller genom att du använder våra tjänster (t.ex. PANDORA Club).
• Administrera och underhålla våra register.
• Hantera ditt medlemskap i PANDORA Club.
• Lagra eventuella önskelistor du skapar och ge dig möjligheten att dela den med andra.
• Spara dina ring- och armbandsstorlekar och ge dig möjlighet att dela dem med andra.
• Ge dig möjlighet att skicka e-post till andra med vår ”skicka till en vän”-funktion.
• Ge dig möjlighet att delta i lotterier, tävlingar och andra reklamkampanjer, samt administrera denna typ av aktiviteter. En del av dessa aktiviteter har tilläggsregler som kan innehålla ytterligare information om hur vi använder och lämnar ut dina personuppgifter.
• Anpassa ditt innehåll på våra webbplatser för att kunna ge dig personliga erbjudanden.
• Förhindra och/eller upptäcka eventuellt missbruk eller bedrägeri.
• Med ditt samtycke kan vi komma att kontakta dig direkt med hjälp av de uppgifter du har tillhandahållit (t.ex. postadress, e-postadress, SMS, telefonnummer eller andra elektroniska medel) i marknadsförings-, annons- och marknadsundersökningssyfte. Detta omfattar t.ex. information som relaterar till PANDORAs produkter, e-handelsaktiviteter, specialerbjudanden och kampanjer, samt information om butiker som öppnar nära dig eller aktiviteter som arrangeras nära dig. För att vi ska kunna kontakta dig och ge dig information som är särskilt intressant för dig, analyserar och använder vi oss av alla dina interaktioner med PANDORA (som t.ex, men inte begränsat till, ditt köpbeteende i vår onlinebutik, samt i fysiska PANDORA-butiker, din användning av lojalitetsprogram, dina betyg och omdömen av produkter, din kontakthistorik med vår kundservice, hur du klickar på/öppnar nyhetsbrev, ditt surfbeteende (webbspårning), vilka typer av nyhetsbrev du prenumererar på, ditt deltagande i kampanjer och event, dina interaktioner med och användning av mobilapplikationer). Vi kan komma att använda dina personuppgifter i marknadsförings-, annonserings- och undersökningssyfte. I punkt 7 hittar du information om dina rättigheter, t.ex. hur du återkallar ditt samtycke eller ändrar dina personuppgifter.



4.1 När du besöker en av PANDORAS webbplatser kan dina personuppgifter komma att behandlas på följande sätt:

• Innehåll, A/B-tester och produktvisningsanalys
• Analys av trafikkälla
• Intern sökanalys
• Köpanalys
• Enhetsanalys
• Marknadsföring genom återannonsering



5. Rättslig grund

När du köper en vara i vår onlinebutik, skapar ett konto hos oss eller ingår någon form av avtal med oss, behandlar vi dina personuppgifter för just det ändamålet. Vi kan även komma att behandla dina personuppgifter om du t.ex. har en fråga eller liknande som föregår ditt beslut att ingå ett avtal med oss. Den rättsliga grunden enligt vilken vi kan komma att behandla dina personliga uppgifter anges i artikel 6.1 b i EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679 (allmänna dataskyddsförordningen) då det är nödvändigt för oss att kunna behandla dina uppgifter för att fullfölja vårt avtal med dig eller för att svara på en fråga från dig och liknande före ett avtal ingås.


Vi kan även komma att behandla dina personuppgifter enligt artikel 6.1 f i den allmänna dataskyddsförordningen såvida inte din rätt till integritet och lagstadgade frihet väger mer än vårt intresse. Vi har ett legitimt intresse av att behandla dina personuppgifter (namn och e-postadress), såväl i marknadsföringssyfte som för analysändamål. Vårt legitima intresse utgår från dina preferenser så att vi kan bättre anpassa våra erbjudanden till dig och därmed erbjuda produkter och tjänster som bättre uppfyller dina behov och önskemål. Vi har även ett legitimt intresse av att behandla dina personuppgifter i analyssyfte.



6. Utlämning av personuppgifter

Ett av våra kärnvärden består i att behandla dina uppgifter med största försiktighet och konfidentialitet. Dina uppgifter kan komma att lämnas ut till tredje part om lagen kräver detta. Vi använder oss av tjänsteleverantörer och personuppgiftsbiträden som behandlar data för vår räkning. Dessa tjänster omfattar autentiserings-, hosting- och underhållstjänster, analystjänster, e-posttjänster, leveranstjänster, tjänster för hantering av betalningstransaktioner och kreditupplysning, samt adress- och e-postadresskontroller. Dessa tredje parter är våra personuppgiftsbiträden och får endast behandla personuppgifter i den utsträckning som krävs för att de ska kunna leverera sina tjänster. Våra personuppgiftsbiträden är enligt avtal skyldiga att behandla sådan information på ett strikt konfidentiellt sätt. De får inte använda uppgifterna på annat sätt än vad som krävs av dem. Nödvändiga åtgärder vidtas för att garantera att våra personuppgiftsbiträden, däribland tjänsteleverantörer och andra personuppgiftsbiträden som arbetar på uppdrag av PANDORA, vidmakthåller och skyddar dina uppgifter.


En del av våra personuppgiftsbiträden är baserade utanför EU/EEA. Följaktligen delar vi dina personuppgifter med länder utanför EU/EEA. Vi tillhandahåller därför endast denna information förutsatt att mottagaren uppfyller de gällande kraven, däribland att:


• landet ifråga ska betraktas som ett säkert tredjeland;
• leverantören ifråga ansluter sig till Europeiska kommissionens standardavtal för överföring av personuppgifter till tredjeländer;
• leverantören ifråga är certifierad enligt artikel 40 i den allmänna dataskyddsförordningen; eller att
• leverantören ifråga har en uppsättning godkända bindande företagsregler.


Det kan förekomma fall där vi lämnar ut icke-personlig information till våra partner i form av anonymiserad data. Sådan icke-personlig data kan omfatta information om antalet besökare på en webbplats eller i en (mobil) applikation under en viss tidsperiod.


Observera att eventuella uppgifter som du tillhandahåller eller lämnar ut i samband med dina interaktioner med PANDORA (t.ex. personuppgifter i foton, berättelser, kommentarer och videor som du lägger upp) blir offentlig information och kan komma att bli tillgänglig för besökare på webbplatsen såväl som för allmänheten.


Vi kan komma att lämna ut din information i den utsträckning vi är skyldiga att lämna ut eller dela dina personuppgifter i enlighet med lagstiftning, en behörig domstols eller något annat behörigt organs riktlinjer, eller för att genomdriva eller tillämpa vår policy för sekretess och andra överenskommelser eller för att skydda PANDORA A/S eller PANDORA Groups, våra anställdas, våra kunders och andras rättigheter, egendom eller säkerhet. Detta omfattar utbyte av information med andra företag och organisationer i syfte att bekämpa bedrägerier och minska kreditrisker.


Om vi väljer att delta vid ett alternativt tvistelösningsförfarande genom Plattformen för tvistelösning online kan vi komma att lämna ut dina personuppgifter till Europeiska kommissionen som driver denna plattform, samt till tvistelösare som har utsetts att leda tvistelösningen.



7. Dina rättigheter

Om du tillhandahåller oss personuppgifter på våra webbplatser eller via andra kanaler gör du detta helt frivilligt. Om du väljer att inte tillhandahålla den information vi begär kan vissa kundfördelar komma att bli otillgängliga för dig. I vissa fall kan endast de som har tillhandahållit de personuppgifter vi begär beställa produkter, använda vissa tjänster och på annat sätt dra nytta av aktiviteter och erbjudanden på vår webbplats och i våra (mobila) applikationer. Beroende på hur de exakta omständigheterna ser ut ger vi dig ett stort antal alternativ för att du ska kunna kontrollera dina uppgifter. Dessa alternativ kan omfatta visning och redigering av dina uppgifter online. Du kan även ha möjlighet att avsluta din prenumeration på tjänster eller radera användarkonton eller att få information om vilka uppgifter vi sparar om dig.


Genom att logga in på ditt konto på www.pandora.net och ange dina kontouppgifter kan du när som helst få åtkomst till dina personuppgifter och ändra dem. Klicka på ”Min profil” eller ”Mitt konto” för att få åtkomst till dina personuppgifter.


Skulle eventuella uppgifter du har tillhandahållit oss ändrats, t.ex. om du byter e-postadress eller andra kontaktuppgifter, eller om du vill avregistrera dig hos oss, vill vi gärna att du informerar oss om detta genom att ändra dina uppgifter i ”Min profil” eller på ”Mitt konto” eller genom att skicka ett e-postmeddelande till oss med dina ändringar till: profilesupport@pandora.net


I allmänhet har du följande rättigheter:



7.1 Rätt att begära åtkomst till dina personuppgifter

Du har rätt att få åtkomst till en del av de personuppgifter du har tillhandahållit PANDORA. Genom att skriva till oss på profilesupport@pandora.net kan du begära ut information om vilka uppgifter om dig vi sparar och för vilka ändamål vi använder dem.


Du kan också komma åt dina personuppgifter genom att logga in på ditt PANDORA-konto på www.pandora.net och ange dina kontouppgifter. Klicka på ”Min profil” eller ”Mitt konto” för att få åtkomst till dina personuppgifter.



7.2 Rätt att ändra och/eller radera dina personuppgifter

Du har rätt att begära att dina lagrade personuppgifter korrigeras, kompletteras, raderas eller blockeras. För att göra detta skickar du din begäran om detta till: profilesupport@pandora.net. När vi har mottagit din begäran uppfyller vi ditt önskemål så snabbt som möjligt. Om vi av någon anledning inte kan uppfylla din begäran kontaktar vi dig.



7.3 Rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter

I särskilda fall har du rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter. För att begära en begränsning kontaktar du oss på: privacy@pandora.net



7.4 Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få dina personuppgifter (som endast berör dig) skickade till dig i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinläsbart format (”dataportabilitet”) och ha rätt att överföra denna data till ett annat personuppgiftsbiträde. För att begära dataportabilitet kontaktar du oss på: privacy@pandora.net



7.5 Rätt att motsätta dig att dina personuppgifter behandlas, samt rätt att avregistrera sig

Du har rätt att begära av oss att vi inte behandlar dina personuppgifter om skälet till behandlingen grundar sig på PANDORAs legitima intresse, t.ex. marknadsföring. I denna policy för sekretess informerar vi dig om vi har för avsikt att använda dina uppgifter för sådana ändamål eller om vi avser lämna ut dina uppgifter till en tredje part för sådana ändamål. Du kan utöva din rätt att motsätta dig denna behandling när som helst genom att kontakta oss på privacy@pandora.net eller genom att skriva till vår postadress som anges i slutet av detta dokument.


Du har rätt att avregistrera dig från e-postmeddelanden som PANDORA skickar ut till dig i form av nyhetsbrev eller marknadsföringsinnehåll. Instruktioner för hur du går tillväga står i dessa e-postmeddelanden. Om du inte längre vill få e-postmeddelanden från oss kan du enkelt klicka på avregistreringslänken för att vi ska sluta skicka e-postmeddelanden till dig.


När det gäller andra typer av meddelanden du kan få från oss, som t.ex. meddelanden om underhållsarbete eller aviseringar om administration är det enda sättet att sluta ta emot sådana meddelanden att avsluta ditt konto. Har du ett användarkonto och använder våra webbplatser och (mobila) applikationer i samband med att du använder ditt konto är det obligatoriskt att ta emot dessa meddelanden. Kontakta oss på profilesupport@pandora.net för att avsluta ditt konto.



7.6 Rätt att återkalla ditt samtycke när som helst

Du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket ska inte påverka lagligheten hos behandling som grundar sig på samtycke, innan detta återkallas. Kontakta oss på privacy@pandora.net för att återkalla ditt samtycke.


Om du inte längre vill ta emot reklaminformation och erbjudanden generellt, däribland utskick via post, e-postmeddelanden, SMS, telefonsamtal eller meddelanden genom andra elektroniska medel kan du när som helst återkalla ditt samtycke till detta genom att skriva till PANDORA Group, Dataskydd eller genom att skicka ett e-postmeddelande till profilesupport@pandora.net. Skulle vi ha några tvivel angående din identitet kan vi komma att be dig att tillhandahålla identifikationshandlingar.



7.7 Villkor och/eller begränsningar rörande dina rättigheter

Dina rättigheter kan komma att omfattas av villkor eller begränsningar. Vi har därför ingen möjlighet att garantera din rätt till dataportabilitet då denna rättighet styrs av behandlingens särskilda omständigheter.



8. Lagring av dina personuppgifter

PANDORA lagrar endast dina personuppgifter så lång tid som är nödvändigt för de ändamål de behandlas för i samband med följande aktiviteter:


Klubbmedlemmar - Har klubbmedlemskap
- Kan ha ett konto
- Kan ha registrerat sig för att ta emot nyhetsbrev innan han eller hon går med i klubben
Hur definierar vi inaktiva klubbmedlemmar? En inaktiv klubbmedlem är en person som inte har interagerat med oss genom att logga in på klubben, köpt något, antingen på en PANDORA-webbplats eller i en butik, öppnat eller klickat på ett e-postmeddelande på upp till fem år sedan senaste interaktionen.
Vilka personuppgifter raderas om en klubbmedlem är inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: Namn, e-postadress, postadress, postnummer, årsdagar, kön, telefonnummer, födelsedatum, önskelista, storlekar, köpuppgifter (såvida det inte bryter mot lokala lagar) osv. Fullständig radering.
När raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om klubbmedlemmen har varit inaktiv i upp till fem år.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet på fem år? Inga personuppgifter sparas såvida inte den lokala lagstiftningen kräver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gång i kvartalet. Personuppgifter raderas från alla IT-system.


Nyhetsbrev - Inget klubbmedlemskap
- Inget konto
- Har registrerat sig för att ta emot nyhetsbrev (t.ex. genom onlinekanaler som Guest check out, Retail Uploads osv)
Hur definierar vi en inaktiv nyhetsbrevmottagare? En inaktiv nyhetsbrevmottagare är en person som inte har öppnat eller klickat på ett nyhetsbrev på upp till 24 månader. En nyhetsbrevmottagare som köper något, antingen i butik eller online, och registrerar sig för att bli medlem i klubben får automatiskt en status som köpare (se nedan) och definieras därmed som inaktiv enligt sin nya status.
Vilka personuppgifter raderas om en nyhetsbrevmottagare är inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: Namn, kön, e-postadress och produktpreferenser raderas. Fullständig radering.
När raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om nyhetsbrevmottagaren har varit inaktiv i upp till 24 månader.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet på två år? Inga personuppgifter sparas såvida inte den lokala lagstiftningen kräver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gång i kvartalet. Personuppgifter raderas från alla IT-system.
Konto med klubbmedlemskap En person som aktivt har upprättat ett medlemskonto online i klubben. Att vara kontoinnehavare innebär inte att man har genomfört ett köp.
Hur definierar vi en inaktiv kontoinnehavare? En inaktiv kontoinnehavare är en person som inte har interagerat med oss genom att ha genomfört ett köp, varken i butik eller online på en PANDORA-webbplats i samband med att ett konto har upprättats, loggat in på kontot, öppnat och klickat på ett e-postmeddelande på upp till fem år sedan senaste interaktionen.
Vilka personuppgifter raderas om en kontoinnehavare är inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: Namn, e-postadress, postadress, postnummer, kön, telefonnummer, årsdagar, födelsedatum, önskelista, köp. Detta innebär fullständig radering.
När raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om kontoinnehavaren har varit inaktiv i upp till fem år.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet på fem år? Inga personuppgifter sparas såvida inte den lokala lagstiftningen kräver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gång i kvartalet. Personuppgifter raderas från alla IT-system.


Köp – inget köp i kassan via kontot eller som gästbesökare En person som har genomfört ett köp antingen online eller offline utan att ha skapat ett konto.
Hur definierar vi en inaktiv kund? En inaktiv kund är en person som inte har interagerat med oss genom att genomföra ett köp, antingen i butik eller online på en PANDORA-webbplats i samband med upprättande av ett konto, loggat in på kontot, öppnat och klickat på ett e-postmeddelande på upp till fem år sedan senaste interaktionen.
Vilka personuppgifter raderas om en kund är inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: namn, e-postadress, postadress, postnummer, kön, telefonnummer, födelsedatum, köp. Detta innebär fullständig radering.
När raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om kunden har varit inaktiv i upp till fem år.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet på fem år? Inga personuppgifter sparas såvida inte den lokala lagstiftningen kräver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gång i kvartalet. Personuppgifter raderas från alla IT-system.


Webbesökare – IP-adress En person som har besökt vår webbplats.
Hur definierar vi inaktiva besökare? En inaktiv besökare är en person som inte har besökt vår webbplats på 24 månader.
Vilka personuppgifter raderas om en kund är inaktiv? Alla uppgifter vi samlar in i samband med besöket på vår webbplats. Som t.ex:
- Innehåll, A/B-tester och produktvisningsanalys, analys av trafikkälla, interna sökanalyser, köpanalyser, enhetsanalyser, marknadsföring genom återannonsering
När raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas efter 25 månader från det att de samlades in.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet på 25 månader? Inga personuppgifter sparas såvida inte den lokala lagstiftningen kräver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? Uppgifterna raderas automatiskt efter 25 månader.



9. Informationssäkerhet och dataskydd

Vi vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot oavsiktlig eller olaglig förstörelse, förlust, återvinning, obehörig användning, utlämning eller åtkomst, särskilt när behandlingen involverar överföring av data via ett nätverk, samt mot alla andra olagliga former av behandling och missbruk.


PANDORA använder personuppgiftsbiträden som är tredje parter för att samla in och behandla dina personuppgifter. Alla personuppgiftsbiträden som PANDORA har anlitat behandlar dina personuppgifter endast i enlighet med PANDORAs anvisningar och har en juridisk skyldighet att följa strikta säkerhetsprocedurer vid hanteringen av personuppgifter.



9.1 Skydda information

PANDORA kan anlita tredje parter för att samla in information för PANDORAs räkning. I dessa fall är de tredje parterna föremål för konfidentialitets- och databehandlingsavtal och instrueras av PANDORA att fullt ut efterleva PANDORAs policy för sekretess.


I de fall där vi har gett dig eller du själv har valt ett lösenord som ger dig åtkomst till vissa delar av vår webbplats bär du ansvar för att se till att detta lösenord förblir hemligt. Vi uppmanar dig att inte avslöja ditt lösenord för någon.


Dessvärre är överföringar via internet inte fullt säkra. Även om vi gör vårt yttersta för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera att data du överför till vår webbplats är säker. Därför gör du alla överföringar på egen risk. När vi har tagit emot dina uppgifter följer vi strikta procedurer och vidtar stränga säkerhetsåtgärder för att försöka förhindra obehörig åtkomst.



9.2 Sociala nätverk

Vår webbplats och våra (mobila) applikationer ger dig tillgång till plug-in-program till olika sociala nätverk. Om du väljer att interagera med ett socialt nätverk kommer din aktivitet på vår webbplats eller i våra (mobila) applikationer även göras tillgängliga för sociala nätverk som t.ex. Facebook och Twitter.


Om du har loggat in på något av dessa sociala nätverk i samband med att du har besökt våra webbplatser eller (mobila) applikationer kan det sociala nätverket lägga till denna information i din profil. Om du interagerar med något av plug-in-programmen kommer denna information att överföras till det sociala nätverkets webbplats. Om du inte vill att denna information ska överföras ska du logga ut från ditt sociala nätverk innan du går in på någon av våra webbplatser eller använder någon av våra (mobila) applikationer. Vi kan inte förhindra att denna information samlas in eller överförs genom plug-in-programmet. Läs noggrant igenom dina sociala nätverks policyer för sekretess för mer information om hur de samlar in och överför personuppgifter, dina rättigheter och hur du kan bli nöjd med sekretessinställningarna.


För att förbättra din användarupplevelse och din upplevelse av varumärket kan dina uppgifter dessutom komma att lämnas ut till en tredje part (t.ex. Facebook) för behandling i enlighet med dataskydds- och sekretesslagar.


Facebook: http://www.facebook.com/about/privacy/
Twitter: http://twitter.com/privacy
Google+: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/



9.3 Platstjänster

Platstjänster kan användas i vissa av våra (mobila) applikationer. Om du använder dessa (mobila) applikationer kan de ta emot information om var du befinner dig genom t.ex. GPS-signaler som skickas via en mobil enhet eller information som kan användas för att bestämma ungefärlig lokalisering. Du kan välja att aktivera eller avaktivera dina platstjänster i inställningarna på din enhet eller i din webbläsare.


Vi använder oss av Google Maps och Baidu Maps för att hjälpa dig att hitta din närmsta PANDORA-butik. För att underlätta denna sökning laddar vi en bild från Google Maps eller Baidu Maps och sparar vägbeskrivningen och kartbilden på vår server.


För mer information om Google Maps och deras policy för sekretess, gå in på: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/


För mer information om Baidu Maps och deras policy för sekretess, gå in på: https://map.baidu.com/zt/client/service/index.html



10. Följder av att inte lämna ut personuppgifter

Det går inte att skapa ett medlemskonto i PANDORA Club eller att genomföra ett köp på en PANDORA-webbplats om du inte kan tillhandahålla den information vi begär.



11. Kontaktuppgifter

Om du har frågor om vår policy för sekretess eller om behandlingen av dina personuppgifter, tveka inte att kontakta oss.


Personuppgiftsansvarig:
PANDORA A/S Privacy@Pandora.net


Kundtjänst
E: estore-se@pandora.net
T: +46 (0)20-79 68 75


Det går också bra att kontakta PANDORA på:
PANDORA A/S Havneholmen 17-19 1561 Köpenhamn V Danmark
E-postadress: privacy@pandora.net



12. Klagomål

Klagomål ska lämnas in direkt till den danska dataskyddsmyndigheten:


Datatilsynet, Borgergade 28, vån. 5, 1300 Köpenhamn K Danmark Tel: +45 3319 3200 E-post: dt@datatilsynet.dk



13. Ändringar i denna policy för sekretess

PANDORA åtar sig att följa de grundläggande principerna inom sekretess och dataskydd. Därför går vi regelbundet igenom vår policy för sekretess för att hålla den uppdaterad och se till att den stämmer överens med sekretess- och dataskyddsprinciperna. Denna policy för sekretess kan komma att ändras för att hållas uppdaterad beroende på hur internet och dess möjligheter utvecklas, samt för att stämma överens med gällande lagstiftning. Eventuella framtida ändringar vi gör i vår policy för sekretess meddelas på denna sida och meddelas, om lämpligt, till dig via e-post.


Senast uppdaterad: Maj 2018