PANDORAs policy för sekretess


 


1. Varför behöver vi dina personuppgifter?

PÄ PANDORA anvÀnder vi oss av information vi fÄr genom vÄra interaktioner med dig och andra kunder, samt en del tredje parter för att vi ska kunna uppfylla vÄrt mÄl om att erbjuda dig produkter och tjÀnster av högsta kvalitet.


Vi pÄ PANDORA respekterar vÄra internetbesökares rÀtt till integritet och Àr medvetna om hur viktigt det Àr att vi skyddar den information som samlas in om dem. DÀrför har vi upprÀttat en rad procedurer som sÀkerstÀller att dina personuppgifter behandlas pÄ ett ansvarsfullt sÀtt.


Denna policy för sekretess informerar dig om vilka uppgifter vi samlar in, hur de samlas in, varför vi samlar in den, hur vi anvÀnder dem, vilka rÀttigheter och alternativ du i samband med vÄr insamling av dina uppgifter, hur dina uppgifter behandlas, med vem vi kan komma att dela dem med, samt hur lÀnge vi lagrar dina uppgifter osv. LÀs noggrant igenom den.


Vissa delar i denna policy gÀller specifikt insamling och behandling av dina personuppgifter i samband med att du registrerar ett medlemskonto hos PANDORA Club.


DEFINITIONER:


Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Med identifierbar person avses en person som direkt eller indirekt kan identifieras sÀrskilt med hÀnvisning till en identifierare som ett namn, ett identifikationsnummer, en lokaliseringsuppgift eller onlineidentifikatorer eller en eller flera faktorer som Àr specifika för den fysiska personens fysiska, fysiologiska, genetiska, psykiska, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet.


NĂ€r vi anvĂ€nder oss av begreppet ”behandling” avses en Ă„tgĂ€rd eller kombination av Ă„tgĂ€rder betrĂ€ffande personuppgifter eller uppsĂ€ttningar av personuppgifter, oberoende av om de utförs automatiserat eller ej, sĂ„som insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller Ă€ndring, framtagning, lĂ€sning, anvĂ€ndning, utlĂ€mning genom överföring, spridning eller tillhandahĂ„llande pĂ„ annat sĂ€tt, justering eller sammanförande, begrĂ€nsning, radering eller förstöring.



2. Vem bÀr ansvaret för uppgifterna?

PANDORA A/S faststÀller ÀndamÄlen och medlen för behandlingen av dina personuppgifter. En personuppgiftsansvarig har rÀttsliga skyldigheter och bÀr det rÀttsliga ansvaret för lagring och anvÀndning av personlig information pÄ datorer eller i manuella filer.


PANDORA A/S Havneholmen 17-19 1561 Köpenhamn V Danmark momsnr: 28505116 Tel: +45 36 72 00 44 E-post: privacy@pandora.net PANDORA har inget anstĂ€llt personuppgiftsombud. Du kan nĂ€r som helst kontakta PANDORA om du har frĂ„gor eller funderingar som rör dataskydd eller frĂ„gor som gĂ€ller de personuppgifter du har tillhandahĂ„llit oss. För mer information om hur du kontaktar oss, se ”Kontaktuppgifter” eller skicka ett e-postmeddelandedirekt till vĂ„r dataskyddsanvarige pĂ„ privacy@pandora.net



3. Vilka personuppgifter samlas in?

Alla vÄra aktiviteter sker i överensstÀmmelse med strikta etiska principer och rÀttsliga krav och vi vÀrnar om integritet för alla som besöker vÄra webbplatser och anvÀnder vÄra (mobila) applikationer. Det sÀtt vi samlar in och lagrar information pÄ, dÀribland personuppgifter, beror dÀrmed pÄ hur vÄr webbplats och tillhörande tjÀnster anvÀnds. Vi samlar inte in nÄgra kÀnsliga uppgifter om dig.



3.1 Uppgifter vi samlar in genom dina interaktioner med oss

Vi anvÀnder oss av olika slags tekniker för att förbÀttra vÄra webbplatser och (mobila) applikationer och göra dem mer anvÀndarvÀnliga, effektiva och sÀkra. I samband med att vi anvÀnder dessa tekniker kan det hÀnda att vi eller en tredje part som vi har anlitat samlar in uppgifter automatiskt. Dessa tekniker kan t.ex. omfatta kakor, Flash-kakor och webbanalysverktyg. VÄr webbplats kan ibland innehÄlla lÀnkar till och frÄn webbplatser som tillhör vÄra partner och dotterbolag. Observera att om du följer en lÀnk till nÄgon av dessa webbplatser omfattas de av egna policyer för sekretess som vi inte har nÄgot ansvar för. Kontrollera dessa policyer innan du lÀmnar ut nÄgra personuppgifter till dessa webbplatser.



3.1.1 Klickströmsdata

NÀr du besöker en webbplats skickas data frÄn din webblÀsare till vÄr server. Denna data anvÀnder vi för att optimera vÄra tjÀnster och förbÀttra din upplevelse pÄ vÄra webbplatser och applikationer. Datan samlar vi eller en tredje part som vi har anlitat in automatiskt och lagrar.


Vi kan komma att samla in information om din dator för systemadministrationsÀndamÄl, samt för att rapportera sammanstÀlld information för analys av intern marknadsföring. Information om hur vÄra anvÀndare anvÀnder webblÀsaren kan omfatta följande:


• Besökarens IP-adress
• Datum och tiden för besöket
• Referens-URL (vilken webbplats besökaren kommer ifrĂ„n)
• Sidor som har besökts och besökarens anvĂ€ndarresa pĂ„ vĂ„r webbplats
• Information om webblĂ€saren som anvĂ€nds (typ, version, operativsystem osv.)



3.1.2 Kakor

Vi anvÀnder kakor pÄ vÄr webbplats. LÀs vÄr Cookie Beleid om du vill veta mer om hur vi anvÀnder kakor, samt policyerna för sekretess hos de parter, vars webbanalysverktyg vi anvÀnder eller vars integrerade plugin-program vi har pÄ vÄra webbplatser.



3.1.3 Återannonseringstekniker

Vi anvÀnder Äterannonseringstekniker pÄ vÄr webbplats och i vÄra (mobila) applikationer. Detta ger oss möjligheten att ge riktad och personlig reklam till besökare som redan har visat ett intresse för vÄra produkter och/eller butik via vÄra partners webbplatser.


Vi samarbetar Àven med företag som anvÀnder spÄrningstekniker för att visa vÄra annonser pÄ internet. Dessa företag kan komma att samla in information om dina besök pÄ vÄra webbplatser eller i vÄra (mobila) applikationer, samt dina interaktioner med oss, dÀribland genom annonsering.


Återannonseringstekniker analyserar dina kakor och visar annonser baserade pĂ„ ditt senaste surfbeteende. LĂ€s avsnitt 3.1.2 i denna policy för sekretess för att fĂ„ reda pĂ„ mer om kakor.



3.2 Uppgifter du ger oss

Förutom de uppgifter som samlas in automatiskt (se 3.1) behandlar vi Àven information du har tillhandahÄllit oss. Dessa omfattar, men begrÀnsas inte till:


• Personuppgifter som identifierar dig som en individ, dvs. dina kontaktuppgifter, titel, dĂ€ribland dina för- och efternamn, bröllopsdatum, dagen vi trĂ€ffades pĂ„, foto, fakturaadress(er), postnummer, födelsedatum, kön, telefonnummer, e-postadress, kredit- och bankkortsuppgifter. TillhandahĂ„ller du uppgifter som tillhör en annan person mĂ„ste du se till att du fĂ„r dela denna information med oss.
• Information du tillhandahĂ„ller i samband med att du registrerar ett konto hos PANDORA.
• Information du tillhandahĂ„ller i samband med att du upprĂ€ttar en önskelista, sparar dina storlekar, sparar utföranden, sparar dina favoritbutiker, sparar din smyckelista, sparar din ESSENCE COLLECTION-lista.
• Information du tillhandahĂ„ller i samband med att du deltar i en tĂ€vling eller reklamkampanj som sponsras av PANDORA Group eller PANDORA A/S.
• Information du tillhandahĂ„ller via tredje parter som t.ex. Facebook och WeChat.
• Information du laddar upp eller delar pĂ„ vĂ„r webbplats genom att anvĂ€nda vĂ„ra tjĂ€nster.
• Om du har skapat ett online-konto hos oss sparas dina preferenser och intressen i din profil (se nedan för ytterligare information om dessa profiler).
• Om du kontaktar oss kan vi komma att spara vĂ„r korrespondens.
• Om du kontaktar oss för att meddela oss om ett problem pĂ„ vĂ„r webbplats eller för att fĂ„ teknisk eller kundsupport kan vi komma att spara korrespondensen och konversationen.
• Om vi vĂ€ljer att delta vid ett alternativ tvistelösningsförfarande (Alternative Dispute Resolution) som Ă€r tillgĂ€ngligt via plattformen för tvistelösning online (Online Dispute Resolution Platform) kan vi komma att lĂ€mna ut personuppgifter till Europeiska kommissionen som driver denna plattform, samt till tvistelösare som har utsetts att leda tvistelösningen.


Vi kan Àven komma att be dig att svara pÄ enkÀter vi anvÀnder oss av i undersökningssyfte, Àven om du inte Àr skyldig att svara pÄ dem. Alla dessa uppgifter kÀnnetecknas av det faktum att du frivilligt har tillhandahÄllit dem. Vi anvÀnder oss av denna information för de ÀndamÄl som avses i denna policy för sekretess. Du har nÀr som helst möjlighet att Àndra dina uppgifter eller att motsÀtta dig att de behandlas ytterligare (se punkt 7).



4. Hur behandlas de insamlade uppgifterna?

I samband med att du registrerar ett medlemskonto i PANDORA Club kan vi komma att behandla dina personuppgifter pÄ följande sÀtt:


• Se till att innehĂ„ll frĂ„n vĂ„r webbplats finns pĂ„ din dator pĂ„ det effektivaste sĂ€ttet.
• ‱ För att kunna hantera dina bestĂ€llningar, t.ex. för att meddela dig om statusen pĂ„ din bestĂ€llning eller leverans, uppfylla dina önskemĂ„l, som t.ex. att svara pĂ„ en frĂ„ga som rör vĂ„ra produkter, hjĂ€lpa dig att hitta en butik nĂ€ra dig, fullfölja din bestĂ€llning, behandla ditt betalkort och/eller ge dig kundservice. Vi kan komma att anvĂ€nda dina uppgifter för att göra en kreditupplysning pĂ„ dig. Detta kan vi komma att göra genom att anvĂ€nda tredje parter.
• Kontrollera din identitet och svara pĂ„ eventuella frĂ„gor frĂ„n dig, behandla dina frĂ„gor och ge dig bĂ€sta möjliga service.
• Fullfölja skyldigheter som uppkommer genom eventuella avtal mellan dig och oss.
• Ge dig möjlighet att anvĂ€nda interaktiva funktioner i vĂ„ra tjĂ€nster nĂ€r du vĂ€ljer detta.
• Meddela dig om eventuella Ă€ndringar i vĂ„ra tjĂ€nster, villkor och policyer och/eller annan administrativ information.
• Ge dig fördelar och service genom ditt PANDORA-konto eller genom att du anvĂ€nder vĂ„ra tjĂ€nster (t.ex. PANDORA Club).
• Administrera och underhĂ„lla vĂ„ra register.
• Hantera ditt medlemskap i PANDORA Club.
• Lagra eventuella önskelistor du skapar och ge dig möjligheten att dela den med andra.
• Spara dina ring- och armbandsstorlekar och ge dig möjlighet att dela dem med andra.
• Ge dig möjlighet att skicka e-post till andra med vĂ„r ”skicka till en vĂ€n”-funktion.
• Ge dig möjlighet att delta i lotterier, tĂ€vlingar och andra reklamkampanjer, samt administrera denna typ av aktiviteter. En del av dessa aktiviteter har tillĂ€ggsregler som kan innehĂ„lla ytterligare information om hur vi anvĂ€nder och lĂ€mnar ut dina personuppgifter.
• Anpassa ditt innehĂ„ll pĂ„ vĂ„ra webbplatser för att kunna ge dig personliga erbjudanden.
• Förhindra och/eller upptĂ€cka eventuellt missbruk eller bedrĂ€geri.
• Med ditt samtycke kan vi komma att kontakta dig direkt med hjĂ€lp av de uppgifter du har tillhandahĂ„llit (t.ex. postadress, e-postadress, SMS, telefonnummer eller andra elektroniska medel) i marknadsförings-, annons- och marknadsundersökningssyfte. Detta omfattar t.ex. information som relaterar till PANDORAs produkter, e-handelsaktiviteter, specialerbjudanden och kampanjer, samt information om butiker som öppnar nĂ€ra dig eller aktiviteter som arrangeras nĂ€ra dig. För att vi ska kunna kontakta dig och ge dig information som Ă€r sĂ€rskilt intressant för dig, analyserar och anvĂ€nder vi oss av alla dina interaktioner med PANDORA (som t.ex, men inte begrĂ€nsat till, ditt köpbeteende i vĂ„r onlinebutik, samt i fysiska PANDORA-butiker, din anvĂ€ndning av lojalitetsprogram, dina betyg och omdömen av produkter, din kontakthistorik med vĂ„r kundservice, hur du klickar pĂ„/öppnar nyhetsbrev, ditt surfbeteende (webbspĂ„rning), vilka typer av nyhetsbrev du prenumererar pĂ„, ditt deltagande i kampanjer och event, dina interaktioner med och anvĂ€ndning av mobilapplikationer). Vi kan komma att anvĂ€nda dina personuppgifter i marknadsförings-, annonserings- och undersökningssyfte. I punkt 7 hittar du information om dina rĂ€ttigheter, t.ex. hur du Ă„terkallar ditt samtycke eller Ă€ndrar dina personuppgifter.



4.1 NÀr du besöker en av PANDORAS webbplatser kan dina personuppgifter komma att behandlas pÄ följande sÀtt:

• InnehĂ„ll, A/B-tester och produktvisningsanalys
• Analys av trafikkĂ€lla
• Intern sökanalys
• Köpanalys
• Enhetsanalys
• Marknadsföring genom Ă„terannonsering



5. RĂ€ttslig grund

NÀr du köper en vara i vÄr onlinebutik, skapar ett konto hos oss eller ingÄr nÄgon form av avtal med oss, behandlar vi dina personuppgifter för just det ÀndamÄlet. Vi kan Àven komma att behandla dina personuppgifter om du t.ex. har en frÄga eller liknande som föregÄr ditt beslut att ingÄ ett avtal med oss. Den rÀttsliga grunden enligt vilken vi kan komma att behandla dina personliga uppgifter anges i artikel 6.1 b i EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679 (allmÀnna dataskyddsförordningen) dÄ det Àr nödvÀndigt för oss att kunna behandla dina uppgifter för att fullfölja vÄrt avtal med dig eller för att svara pÄ en frÄga frÄn dig och liknande före ett avtal ingÄs.


Vi kan Àven komma att behandla dina personuppgifter enligt artikel 6.1 f i den allmÀnna dataskyddsförordningen sÄvida inte din rÀtt till integritet och lagstadgade frihet vÀger mer Àn vÄrt intresse. Vi har ett legitimt intresse av att behandla dina personuppgifter (namn och e-postadress), sÄvÀl i marknadsföringssyfte som för analysÀndamÄl. VÄrt legitima intresse utgÄr frÄn dina preferenser sÄ att vi kan bÀttre anpassa vÄra erbjudanden till dig och dÀrmed erbjuda produkter och tjÀnster som bÀttre uppfyller dina behov och önskemÄl. Vi har Àven ett legitimt intresse av att behandla dina personuppgifter i analyssyfte.



6. UtlÀmning av personuppgifter

Ett av vÄra kÀrnvÀrden bestÄr i att behandla dina uppgifter med största försiktighet och konfidentialitet. Dina uppgifter kan komma att lÀmnas ut till tredje part om lagen krÀver detta. Vi anvÀnder oss av tjÀnsteleverantörer och personuppgiftsbitrÀden som behandlar data för vÄr rÀkning. Dessa tjÀnster omfattar autentiserings-, hosting- och underhÄllstjÀnster, analystjÀnster, e-posttjÀnster, leveranstjÀnster, tjÀnster för hantering av betalningstransaktioner och kreditupplysning, samt adress- och e-postadresskontroller. Dessa tredje parter Àr vÄra personuppgiftsbitrÀden och fÄr endast behandla personuppgifter i den utstrÀckning som krÀvs för att de ska kunna leverera sina tjÀnster. VÄra personuppgiftsbitrÀden Àr enligt avtal skyldiga att behandla sÄdan information pÄ ett strikt konfidentiellt sÀtt. De fÄr inte anvÀnda uppgifterna pÄ annat sÀtt Àn vad som krÀvs av dem. NödvÀndiga ÄtgÀrder vidtas för att garantera att vÄra personuppgiftsbitrÀden, dÀribland tjÀnsteleverantörer och andra personuppgiftsbitrÀden som arbetar pÄ uppdrag av PANDORA, vidmakthÄller och skyddar dina uppgifter.


En del av vÄra personuppgiftsbitrÀden Àr baserade utanför EU/EEA. Följaktligen delar vi dina personuppgifter med lÀnder utanför EU/EEA. Vi tillhandahÄller dÀrför endast denna information förutsatt att mottagaren uppfyller de gÀllande kraven, dÀribland att:


• landet ifrĂ„ga ska betraktas som ett sĂ€kert tredjeland;
• leverantören ifrĂ„ga ansluter sig till Europeiska kommissionens standardavtal för överföring av personuppgifter till tredjelĂ€nder;
• leverantören ifrĂ„ga Ă€r certifierad enligt artikel 40 i den allmĂ€nna dataskyddsförordningen; eller att
• leverantören ifrĂ„ga har en uppsĂ€ttning godkĂ€nda bindande företagsregler.


Det kan förekomma fall dÀr vi lÀmnar ut icke-personlig information till vÄra partner i form av anonymiserad data. SÄdan icke-personlig data kan omfatta information om antalet besökare pÄ en webbplats eller i en (mobil) applikation under en viss tidsperiod.


Observera att eventuella uppgifter som du tillhandahÄller eller lÀmnar ut i samband med dina interaktioner med PANDORA (t.ex. personuppgifter i foton, berÀttelser, kommentarer och videor som du lÀgger upp) blir offentlig information och kan komma att bli tillgÀnglig för besökare pÄ webbplatsen sÄvÀl som för allmÀnheten.


Vi kan komma att lÀmna ut din information i den utstrÀckning vi Àr skyldiga att lÀmna ut eller dela dina personuppgifter i enlighet med lagstiftning, en behörig domstols eller nÄgot annat behörigt organs riktlinjer, eller för att genomdriva eller tillÀmpa vÄr policy för sekretess och andra överenskommelser eller för att skydda PANDORA A/S eller PANDORA Groups, vÄra anstÀlldas, vÄra kunders och andras rÀttigheter, egendom eller sÀkerhet. Detta omfattar utbyte av information med andra företag och organisationer i syfte att bekÀmpa bedrÀgerier och minska kreditrisker.


Om vi vÀljer att delta vid ett alternativt tvistelösningsförfarande genom Plattformen för tvistelösning online kan vi komma att lÀmna ut dina personuppgifter till Europeiska kommissionen som driver denna plattform, samt till tvistelösare som har utsetts att leda tvistelösningen.



7. Dina rÀttigheter

Om du tillhandahÄller oss personuppgifter pÄ vÄra webbplatser eller via andra kanaler gör du detta helt frivilligt. Om du vÀljer att inte tillhandahÄlla den information vi begÀr kan vissa kundfördelar komma att bli otillgÀngliga för dig. I vissa fall kan endast de som har tillhandahÄllit de personuppgifter vi begÀr bestÀlla produkter, anvÀnda vissa tjÀnster och pÄ annat sÀtt dra nytta av aktiviteter och erbjudanden pÄ vÄr webbplats och i vÄra (mobila) applikationer. Beroende pÄ hur de exakta omstÀndigheterna ser ut ger vi dig ett stort antal alternativ för att du ska kunna kontrollera dina uppgifter. Dessa alternativ kan omfatta visning och redigering av dina uppgifter online. Du kan Àven ha möjlighet att avsluta din prenumeration pÄ tjÀnster eller radera anvÀndarkonton eller att fÄ information om vilka uppgifter vi sparar om dig.


Genom att logga in pĂ„ ditt konto pĂ„ www.pandora.net och ange dina kontouppgifter kan du nĂ€r som helst fĂ„ Ă„tkomst till dina personuppgifter och Ă€ndra dem. Klicka pĂ„ ”Min profil” eller ”Mitt konto” för att fĂ„ Ă„tkomst till dina personuppgifter.


Skulle eventuella uppgifter du har tillhandahĂ„llit oss Ă€ndrats, t.ex. om du byter e-postadress eller andra kontaktuppgifter, eller om du vill avregistrera dig hos oss, vill vi gĂ€rna att du informerar oss om detta genom att Ă€ndra dina uppgifter i ”Min profil” eller pĂ„ ”Mitt konto” eller genom att skicka ett e-postmeddelande till oss med dina Ă€ndringar till: profilesupport@pandora.net


I allmÀnhet har du följande rÀttigheter:



7.1 RÀtt att begÀra Ätkomst till dina personuppgifter

Du har rÀtt att fÄ Ätkomst till en del av de personuppgifter du har tillhandahÄllit PANDORA. Genom att skriva till oss pÄ profilesupport@pandora.net kan du begÀra ut information om vilka uppgifter om dig vi sparar och för vilka ÀndamÄl vi anvÀnder dem.


Du kan ocksĂ„ komma Ă„t dina personuppgifter genom att logga in pĂ„ ditt PANDORA-konto pĂ„ www.pandora.net och ange dina kontouppgifter. Klicka pĂ„ ”Min profil” eller ”Mitt konto” för att fĂ„ Ă„tkomst till dina personuppgifter.



7.2 RÀtt att Àndra och/eller radera dina personuppgifter

Du har rÀtt att begÀra att dina lagrade personuppgifter korrigeras, kompletteras, raderas eller blockeras. För att göra detta skickar du din begÀran om detta till: profilesupport@pandora.net. NÀr vi har mottagit din begÀran uppfyller vi ditt önskemÄl sÄ snabbt som möjligt. Om vi av nÄgon anledning inte kan uppfylla din begÀran kontaktar vi dig.



7.3 RÀtt att begrÀnsa behandlingen av dina personuppgifter

I sÀrskilda fall har du rÀtt att begrÀnsa behandlingen av dina personuppgifter. För att begÀra en begrÀnsning kontaktar du oss pÄ: privacy@pandora.net



7.4 RĂ€tt till dataportabilitet

Du har rĂ€tt att fĂ„ dina personuppgifter (som endast berör dig) skickade till dig i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinlĂ€sbart format (”dataportabilitet”) och ha rĂ€tt att överföra denna data till ett annat personuppgiftsbitrĂ€de. För att begĂ€ra dataportabilitet kontaktar du oss pĂ„: privacy@pandora.net



7.5 RÀtt att motsÀtta dig att dina personuppgifter behandlas, samt rÀtt att avregistrera sig

Du har rÀtt att begÀra av oss att vi inte behandlar dina personuppgifter om skÀlet till behandlingen grundar sig pÄ PANDORAs legitima intresse, t.ex. marknadsföring. I denna policy för sekretess informerar vi dig om vi har för avsikt att anvÀnda dina uppgifter för sÄdana ÀndamÄl eller om vi avser lÀmna ut dina uppgifter till en tredje part för sÄdana ÀndamÄl. Du kan utöva din rÀtt att motsÀtta dig denna behandling nÀr som helst genom att kontakta oss pÄ privacy@pandora.net eller genom att skriva till vÄr postadress som anges i slutet av detta dokument.


Du har rÀtt att avregistrera dig frÄn e-postmeddelanden som PANDORA skickar ut till dig i form av nyhetsbrev eller marknadsföringsinnehÄll. Instruktioner för hur du gÄr tillvÀga stÄr i dessa e-postmeddelanden. Om du inte lÀngre vill fÄ e-postmeddelanden frÄn oss kan du enkelt klicka pÄ avregistreringslÀnken för att vi ska sluta skicka e-postmeddelanden till dig.


NÀr det gÀller andra typer av meddelanden du kan fÄ frÄn oss, som t.ex. meddelanden om underhÄllsarbete eller aviseringar om administration Àr det enda sÀttet att sluta ta emot sÄdana meddelanden att avsluta ditt konto. Har du ett anvÀndarkonto och anvÀnder vÄra webbplatser och (mobila) applikationer i samband med att du anvÀnder ditt konto Àr det obligatoriskt att ta emot dessa meddelanden. Kontakta oss pÄ profilesupport@pandora.net för att avsluta ditt konto.



7.6 RÀtt att Äterkalla ditt samtycke nÀr som helst

Du har nĂ€r som helst rĂ€tt att Ă„terkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket ska inte pĂ„verka lagligheten hos behandling som grundar sig pĂ„ samtycke, innan detta Ă„terkallas. Kontakta oss pĂ„ privacy@pandora.net för att Ă„terkalla ditt samtycke.


Om du inte lÀngre vill ta emot reklaminformation och erbjudanden generellt, dÀribland utskick via post, e-postmeddelanden, SMS, telefonsamtal eller meddelanden genom andra elektroniska medel kan du nÀr som helst Äterkalla ditt samtycke till detta genom att skriva till PANDORA Group, Dataskydd eller genom att skicka ett e-postmeddelande till profilesupport@pandora.net. Skulle vi ha nÄgra tvivel angÄende din identitet kan vi komma att be dig att tillhandahÄlla identifikationshandlingar.



7.7 Villkor och/eller begrÀnsningar rörande dina rÀttigheter

Dina rÀttigheter kan komma att omfattas av villkor eller begrÀnsningar. Vi har dÀrför ingen möjlighet att garantera din rÀtt till dataportabilitet dÄ denna rÀttighet styrs av behandlingens sÀrskilda omstÀndigheter.



8. Lagring av dina personuppgifter

PANDORA lagrar endast dina personuppgifter sÄ lÄng tid som Àr nödvÀndigt för de ÀndamÄl de behandlas för i samband med följande aktiviteter:


Klubbmedlemmar - Har klubbmedlemskap
- Kan ha ett konto
- Kan ha registrerat sig för att ta emot nyhetsbrev innan han eller hon gÄr med i klubben
Hur definierar vi inaktiva klubbmedlemmar? En inaktiv klubbmedlem Àr en person som inte har interagerat med oss genom att logga in pÄ klubben, köpt nÄgot, antingen pÄ en PANDORA-webbplats eller i en butik, öppnat eller klickat pÄ ett e-postmeddelande pÄ upp till fem Är sedan senaste interaktionen.
Vilka personuppgifter raderas om en klubbmedlem Àr inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: Namn, e-postadress, postadress, postnummer, Ärsdagar, kön, telefonnummer, födelsedatum, önskelista, storlekar, köpuppgifter (sÄvida det inte bryter mot lokala lagar) osv. FullstÀndig radering.
NĂ€r raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om klubbmedlemmen har varit inaktiv i upp till fem Ă„r.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet pÄ fem Är? Inga personuppgifter sparas sÄvida inte den lokala lagstiftningen krÀver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gÄng i kvartalet. Personuppgifter raderas frÄn alla IT-system.


Nyhetsbrev - Inget klubbmedlemskap
- Inget konto
- Har registrerat sig för att ta emot nyhetsbrev (t.ex. genom onlinekanaler som Guest check out, Retail Uploads osv)
Hur definierar vi en inaktiv nyhetsbrevmottagare? En inaktiv nyhetsbrevmottagare Àr en person som inte har öppnat eller klickat pÄ ett nyhetsbrev pÄ upp till 24 mÄnader. En nyhetsbrevmottagare som köper nÄgot, antingen i butik eller online, och registrerar sig för att bli medlem i klubben fÄr automatiskt en status som köpare (se nedan) och definieras dÀrmed som inaktiv enligt sin nya status.
Vilka personuppgifter raderas om en nyhetsbrevmottagare Àr inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: Namn, kön, e-postadress och produktpreferenser raderas. FullstÀndig radering.
NÀr raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om nyhetsbrevmottagaren har varit inaktiv i upp till 24 mÄnader.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet pÄ tvÄ Är? Inga personuppgifter sparas sÄvida inte den lokala lagstiftningen krÀver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gÄng i kvartalet. Personuppgifter raderas frÄn alla IT-system.
Konto med klubbmedlemskap En person som aktivt har upprÀttat ett medlemskonto online i klubben. Att vara kontoinnehavare innebÀr inte att man har genomfört ett köp.
Hur definierar vi en inaktiv kontoinnehavare? En inaktiv kontoinnehavare Àr en person som inte har interagerat med oss genom att ha genomfört ett köp, varken i butik eller online pÄ en PANDORA-webbplats i samband med att ett konto har upprÀttats, loggat in pÄ kontot, öppnat och klickat pÄ ett e-postmeddelande pÄ upp till fem Är sedan senaste interaktionen.
Vilka personuppgifter raderas om en kontoinnehavare Àr inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: Namn, e-postadress, postadress, postnummer, kön, telefonnummer, Ärsdagar, födelsedatum, önskelista, köp. Detta innebÀr fullstÀndig radering.
NĂ€r raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om kontoinnehavaren har varit inaktiv i upp till fem Ă„r.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet pÄ fem Är? Inga personuppgifter sparas sÄvida inte den lokala lagstiftningen krÀver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gÄng i kvartalet. Personuppgifter raderas frÄn alla IT-system.


Köp – inget köp i kassan via kontot eller som gĂ€stbesökare En person som har genomfört ett köp antingen online eller offline utan att ha skapat ett konto.
Hur definierar vi en inaktiv kund? En inaktiv kund Àr en person som inte har interagerat med oss genom att genomföra ett köp, antingen i butik eller online pÄ en PANDORA-webbplats i samband med upprÀttande av ett konto, loggat in pÄ kontot, öppnat och klickat pÄ ett e-postmeddelande pÄ upp till fem Är sedan senaste interaktionen.
Vilka personuppgifter raderas om en kund Àr inaktiv? Alla personuppgifter som t.ex: namn, e-postadress, postadress, postnummer, kön, telefonnummer, födelsedatum, köp. Detta innebÀr fullstÀndig radering.
NĂ€r raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas om kunden har varit inaktiv i upp till fem Ă„r.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet pÄ fem Är? Inga personuppgifter sparas sÄvida inte den lokala lagstiftningen krÀver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? PANDORA Global IT raderar personuppgifter manuellt en gÄng i kvartalet. Personuppgifter raderas frÄn alla IT-system.


Webbesökare – IP-adress En person som har besökt vĂ„r webbplats.
Hur definierar vi inaktiva besökare? En inaktiv besökare Àr en person som inte har besökt vÄr webbplats pÄ 24 mÄnader.
Vilka personuppgifter raderas om en kund Àr inaktiv? Alla uppgifter vi samlar in i samband med besöket pÄ vÄr webbplats. Som t.ex:
- InnehÄll, A/B-tester och produktvisningsanalys, analys av trafikkÀlla, interna sökanalyser, köpanalyser, enhetsanalyser, marknadsföring genom Äterannonsering
NÀr raderas personuppgifter? Personuppgifter raderas efter 25 mÄnader frÄn det att de samlades in.
Vilka personuppgifter sparas efter en period av inaktivitet pÄ 25 mÄnader? Inga personuppgifter sparas sÄvida inte den lokala lagstiftningen krÀver detta.
Hur raderar vi personuppgifter? Uppgifterna raderas automatiskt efter 25 mÄnader.



9. InformationssÀkerhet och dataskydd

Vi vidtar lÀmpliga tekniska och organisatoriska ÄtgÀrder för att skydda personuppgifter mot oavsiktlig eller olaglig förstörelse, förlust, Ätervinning, obehörig anvÀndning, utlÀmning eller Ätkomst, sÀrskilt nÀr behandlingen involverar överföring av data via ett nÀtverk, samt mot alla andra olagliga former av behandling och missbruk.


PANDORA anvÀnder personuppgiftsbitrÀden som Àr tredje parter för att samla in och behandla dina personuppgifter. Alla personuppgiftsbitrÀden som PANDORA har anlitat behandlar dina personuppgifter endast i enlighet med PANDORAs anvisningar och har en juridisk skyldighet att följa strikta sÀkerhetsprocedurer vid hanteringen av personuppgifter.



9.1 Skydda information

PANDORA kan anlita tredje parter för att samla in information för PANDORAs rÀkning. I dessa fall Àr de tredje parterna föremÄl för konfidentialitets- och databehandlingsavtal och instrueras av PANDORA att fullt ut efterleva PANDORAs policy för sekretess.


I de fall dÀr vi har gett dig eller du sjÀlv har valt ett lösenord som ger dig Ätkomst till vissa delar av vÄr webbplats bÀr du ansvar för att se till att detta lösenord förblir hemligt. Vi uppmanar dig att inte avslöja ditt lösenord för nÄgon.


DessvĂ€rre Ă€r överföringar via internet inte fullt sĂ€kra. Även om vi gör vĂ„rt yttersta för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera att data du överför till vĂ„r webbplats Ă€r sĂ€ker. DĂ€rför gör du alla överföringar pĂ„ egen risk. NĂ€r vi har tagit emot dina uppgifter följer vi strikta procedurer och vidtar strĂ€nga sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rder för att försöka förhindra obehörig Ă„tkomst.



9.2 Sociala nÀtverk

VÄr webbplats och vÄra (mobila) applikationer ger dig tillgÄng till plug-in-program till olika sociala nÀtverk. Om du vÀljer att interagera med ett socialt nÀtverk kommer din aktivitet pÄ vÄr webbplats eller i vÄra (mobila) applikationer Àven göras tillgÀngliga för sociala nÀtverk som t.ex. Facebook och Twitter.


Om du har loggat in pÄ nÄgot av dessa sociala nÀtverk i samband med att du har besökt vÄra webbplatser eller (mobila) applikationer kan det sociala nÀtverket lÀgga till denna information i din profil. Om du interagerar med nÄgot av plug-in-programmen kommer denna information att överföras till det sociala nÀtverkets webbplats. Om du inte vill att denna information ska överföras ska du logga ut frÄn ditt sociala nÀtverk innan du gÄr in pÄ nÄgon av vÄra webbplatser eller anvÀnder nÄgon av vÄra (mobila) applikationer. Vi kan inte förhindra att denna information samlas in eller överförs genom plug-in-programmet. LÀs noggrant igenom dina sociala nÀtverks policyer för sekretess för mer information om hur de samlar in och överför personuppgifter, dina rÀttigheter och hur du kan bli nöjd med sekretessinstÀllningarna.


För att förbÀttra din anvÀndarupplevelse och din upplevelse av varumÀrket kan dina uppgifter dessutom komma att lÀmnas ut till en tredje part (t.ex. Facebook) för behandling i enlighet med dataskydds- och sekretesslagar.


Facebook: http://www.facebook.com/about/privacy/
Twitter: http://twitter.com/privacy
Google+: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/



9.3 PlatstjÀnster

PlatstjÀnster kan anvÀndas i vissa av vÄra (mobila) applikationer. Om du anvÀnder dessa (mobila) applikationer kan de ta emot information om var du befinner dig genom t.ex. GPS-signaler som skickas via en mobil enhet eller information som kan anvÀndas för att bestÀmma ungefÀrlig lokalisering. Du kan vÀlja att aktivera eller avaktivera dina platstjÀnster i instÀllningarna pÄ din enhet eller i din webblÀsare.


Vi anvÀnder oss av Google Maps och Baidu Maps för att hjÀlpa dig att hitta din nÀrmsta PANDORA-butik. För att underlÀtta denna sökning laddar vi en bild frÄn Google Maps eller Baidu Maps och sparar vÀgbeskrivningen och kartbilden pÄ vÄr server.


För mer information om Google Maps och deras policy för sekretess, gÄ in pÄ: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/


För mer information om Baidu Maps och deras policy för sekretess, gÄ in pÄ: https://map.baidu.com/zt/client/service/index.html



10. Följder av att inte lÀmna ut personuppgifter

Det gÄr inte att skapa ett medlemskonto i PANDORA Club eller att genomföra ett köp pÄ en PANDORA-webbplats om du inte kan tillhandahÄlla den information vi begÀr.



11. Kontaktuppgifter

Om du har frÄgor om vÄr policy för sekretess eller om behandlingen av dina personuppgifter, tveka inte att kontakta oss.


Personuppgiftsansvarig:
PANDORA A/S Privacy@Pandora.net


KundtjÀnst
E: estore-se@pandora.net
T: +46 (0)20-79 68 75


Det gÄr ocksÄ bra att kontakta PANDORA pÄ:
PANDORA A/S Havneholmen 17-19 1561 Köpenhamn V Danmark
E-postadress: privacy@pandora.net



12. KlagomÄl

KlagomÄl ska lÀmnas in direkt till den danska dataskyddsmyndigheten:


Datatilsynet, Borgergade 28, vÄn. 5, 1300 Köpenhamn K Danmark Tel: +45 3319 3200 E-post: dt@datatilsynet.dk



13. Ändringar i denna policy för sekretess

PANDORA Ätar sig att följa de grundlÀggande principerna inom sekretess och dataskydd. DÀrför gÄr vi regelbundet igenom vÄr policy för sekretess för att hÄlla den uppdaterad och se till att den stÀmmer överens med sekretess- och dataskyddsprinciperna. Denna policy för sekretess kan komma att Àndras för att hÄllas uppdaterad beroende pÄ hur internet och dess möjligheter utvecklas, samt för att stÀmma överens med gÀllande lagstiftning. Eventuella framtida Àndringar vi gör i vÄr policy för sekretess meddelas pÄ denna sida och meddelas, om lÀmpligt, till dig via e-post.


Senast uppdaterad: Maj 2018